Vansbrouppladdning

Fyra dagar till Vansbro och i natt drömde jag att jag missförstått hela tävlingsmomentet och körde swimrun istället. Blev självklart diskad och var jätteledsen för att jag inte fick någon medalj. Det är konstigt vad man får till egentligen. Redan flera veckor innan Vätternrundan drömde jag att jag cyklade loppet åt fel håll och vid ett annat tillfälle att jag glömde mitt framhjul hemma och fick cykla på bakhjulet. Tror att det är lite racenerver som börjar ge sig tillkänna. Dock är jag faktiskt mest förväntansfull inför Vansbro, vilket jag aldrig någonsin trodde att jag skulle vara när jag anmälde mig i höstas.
 
För min del har simningen varit en ganska lång resa. Från att ha varit panikslagen vid djupare vatten och vägrat att simma utomhus för bara nio månader sedan till att i dag ha lärt mig crawla och att simma i öppet vatten utan att vara rädd. Det är stora framsteg. Dessutom älskar jag känslan av att vara i vattnet. Simningen är en underbar motionsform.
 
Hur som helst, Vansbrosimningen på lördag då. 3000 m simning i öppet vatten. I Västerdalälven, som är de sista 1000 m av loppet, ska temperaturen nu vara uppe i 15,8 grader och i Vanån, de första 2000 m, är det några grader varmare. Det känns riktigt bra. Jag var orolig ett tag att loppet skulle vara tvunget att kortas ner på grund av de  låga temperaturerna som var i vattnet för bara någon vecka sedan, men nu verkar värmen ha kommit igång.
 
Vansbrosimningen känns mentalt inte riktigt som ett lika stort projekt som Vätternrundan gjorde. Under Vätternrundan visste jag i starten att jag had flera, flera timmar framför mig på cykeln. 3000 m simning är långt och för mig som inte är så snabb kommer det att ta sitt lilla tag, men det kommer ändå inte vara i närheten av den tid som lades på att cykla runt Vättern. Dock vet jag att det kommer bli jobbigt. 3000 m i öppet vatten är långt. Ska försöka njuta av loppet så gott det går. Jag älskar verkligen motionslopp och känslan av att starta, genomföra och gå i mål är fantastisk!
 
Jag känner mig laddad för Vansbro och jag känner mig laddad för den semestervecka vi valt att lägga i Dalarna när vi ändå är på plats. Det ska bli roligt. Jag har liksom aldrig varit i Dalarna tidigare.
 
 
Simning, Träning | | Kommentera
Upp